קודם כל הקדמה – קצת על טאבונים ביתיים!
אם כבר יש לכם קצת ידע על טאבונים ביתיים והגעתם לכאן חדורי מטרה אתם יותר ממוזמנים לקפוץ קדימה לסקירות.
למי שרוצה ליישר קו – עד לפני כמה שנים טאבונים (או בעצם אוכל שיוצא מטאבון) היו זמינים בעיקר במסעדות, פיצריות וכו' או לחילופין אצל אנשים שהשקיעו סכום יחסית גדול ורכשו טאבון (לרוב עבודת יד) לבית.
כיום אנחנו כבר די רחוקים מהמצב הזה. ניתן לרכוש במחיר נוח בהחלט טאבון ביתי נייד ונוח לבית ולהנות מכל היתרונות שיש לו להציע. כל זה קרה בזכות כמה חברות שהצליחו לחדור לשוק הטאבונים ולהנגיש את הטאבונים הביתיים לכלל האנשים ולא רק למעמד העליון.
ואם אתם שואלים את עצמכם מה זה בעצם טאבון? ומה מייחד אותו? נסביר שזה כלי אפיה ותיק ועתיק שמופיע בתרבויות שונות בזמנים שונים אבל בצורה די דומה. עשוי חומר עמיד לחום כמו חרס או בוץ ובעל תחתית אפיה (כיום אבן שמוט) מגיע לטמפרטורה גבוהה, מבשל/אופה בזמנים קצרים יחסית.
אם אתם מעוניינים ללמוד עוד על טאבון ביתי אנחנו מזמינים אתכם למדריך המושקע שהכנו לרכישה >> ממש כאן
גם הטאבונים הביתיים שאנחנו הולכים לדבר עליהם כאן בסקירה מגיעים לטמפרטורה גבוהה (400-500 מעלות צלזיוס) ונותנים את האפקט והטעם המצוין שנותן הטאבון הקלאסי. ניתן לאפות איתם פיצות במהירות של דקה או שתיים ולהכין איתם עוד מגוון רחב של מאכלים עליהם נדבר בהמשך הכתבה.
היוקרתי: אוני קארו 16 | Ooni Karu 16
ה-Ooni Karu 16 הוא אחד מהדגמים הכי מרהיבים שיש כיום בשוק. הוא מיוצר ברמת גימור מושלמות ובעל מספר יתרונות מרשים בהחלט. העיקרי מביניהם זה היכולת שלו לפעול על מגוון חומרי בעירה. אין צורך להתלבט האם רוצים טאבון שפועל על גז על עצים או על פחמים ה-Ooni Karu 16 יכול לעבוד על כולם.
הדגם החדש ביותר של חברת Ooni המצוינת בהחלט נותן תצוגה מרשימה. בנוסף לעבודה שהוא משולב וניתן להפעיל אותו בעזרת עצים, פחמים או גז (ברכישת מתאם בנפרד) הוא גם בעל דלת זכוכית קדמית מהממת שניתן לראות דרכה את גובה הלהבה ואת מידת העשייה על המאכל שנמצא בפנים הטאבון בצורה בטוחה. בנוסף לכך הוא מגיע עם מדחום דיגיטלי מובנה שנותן את טמפרטורת אבן השמוט.
חלקו הפנימי של הטאבון גדול באופן יחסי לשאר הדגמים המומלצים והפתח שלו גבוה ורחב מה שמאפשר אפיה של פיצות גדולות והכנסה של מאכלים/סירים או מחבתות גבוהים.
הוא מעוצב בצורה מודרנית ונעימה לעין ובך לגמרי משתלב טוב בכל חצר או מרפסת ביתית.
יתרונות:
- שימוש במגוון סוגי בעירה – עצים, פחמים או גז
- משטח אפיה רחב עם פתח טאבון גדול
- מד חום דיגיטלי מובנה
- דלת זכוכית בטכנולוגית ViewFlame
- מגיע לטמפרטורה גבוהה במהירות
חסרונות:
- היקר מבין ההמלצות שלנו
- גדול ומאסיבי
- מבער גז נקנה בנפרד
- מגיע ללא אבזור נוסף
מפרט:
- משקל: 28.4 ק”ג
- פועל על: עצים, פחמים, גז (באמצעות מבער גז נפרד)
- גודל פיצה: 16" (40.6 ס"מ)
- מידות: 50 ס”מ / 81.5 ס”מ / 83.7 ס”מ
- אבן שמוט: עובי 15mm גודל 42×42 ס"מ
- חומר מעטפת: פלדת פחמן מצופה (קארבון)
- זמני חימום: 15-20 דקות
- טמפרטורה מקסימלית: 500 מעלות צלזיוס
בקיצור אחד מהטאבונים היותר טובים שיש כיום. לא האופציה הכי זולה אבל מדויק למי שלא רוצה להתפשר. כמו כן שימו לב שאם המטרה שלכם היא ניידות (לטיולים או לקמפינג) יש דגמים מתאימים יותר.
לסקירה המלאה על ה-Ooni Karu 16 >> לחצו כאן
המוכר והאהוב: אוני קודה 16 | Ooni Koda 16
ה-Ooni Koda 16 הוא בין הטאבונים הביתיים האהובים בישראל. גם לו כמו ל-Karu 16 יש משטח אפיה גדול שמתאים לפיצות מפנקות. הוא פועל על גז בלבד וכל התפעול שלו נוח, מהיר וקליל מאוד. הוא נמכר במחיר סביר בהחלט של 2500-3000 ש"ח ונותן תמורה מעולה.
את דגם ה-Ooni Koda 16 קשה לפספס, הוא קיים בהמון גינות וחצרות בישראל ואין ספק שהוא בין הדגמים הנמכרים פה.
למה אתם שואלים את עצמכם? כי הוא נותן תמורה מצוינת למחיר שלו. תומרת 2500-3000 ש"ח תקבלו טאבון פיצות ביתי לא פחות ממעולה. הוא נוח לתפעול (חיבור לבלון גז) הוא רחב (פיצות גדולות לעומת טאבוני ה12 אינץ') והוא עושה עבודה נפלאה בגזרת האפייה (פיצות נפוליטניות במהירות של דקה או שתיים).
יתרונות:
- מאוד קל לתפעול, מחברים לגז ומתחילים להנות
- משטח אפיה רחב ומפנק
- ניתן לשלוט בקלות בעוצמת הלהבה על ידי ווסת
- מגיע לטמפרטורה גבוהה במהירות
חסרונות:
- גדול ומאסיבי
- ללא מד חום מובנה
- מגיע ללא אבזור נוסף
מפרט:
- משקל: 18.2 קילוגרם
- מידות: 35 ס”מ / 58.9 ס”מ / 63.4 ס”מ
- משטח אפיה: 40.6 ס"מ
- אבן שמוט : 15 מ"מ
- שימוש פנימי או חיצוני: לשימוש חיצוני בלבד!
- פועל על: גז
- טמפרטורה: עד 500 מעלות צלזיוס בתוך 20 דקות חימום
לגמרי אפשר להבין למה כל כך אוהבים אותו. גם אנחנו נמליץ עליו – אם אתם מחפשים טאבון ביתי ומראש את יודעים שלא תרצו לעבוד עם עצים/פחמים ואתם מחפשים משהו לבית ולא לטיולים/קמפינג אין ספק שה-Ooni Koda 16 הוא האחד בשבילכם!
לסקירה מלאה על ה-Ooni Koda 16 >> לחצו כאן
הטוען לכתר: גוזני רוקסבוקס | Gozney Roccbox
יש מי שיגיד שה-Roccbox הוא אפילו המלך עצמו ומסתמן שמלחמת ה-Ooni Vs Gozney מזכירה את Apple Vs Samsung.
בשנת 2016 פרץ תום גוזני לתחום הטאבונים הביתיים בעזרת קמפיין קיקסטארטר (גיוס המונים). מאז הטאבונים שלו זכו להכרה מרשימה ברחבי העולם ובישראל.
הטאבון הביתי של חברת Gozney הוא טאבון מעולה, עם מלא סטייל ושיק והוא נותן תמורה מצוינת למחיר שלו עם טמפרטורה גבוהה של 450 מעלות צלזיוס ובעל גיוון של אופציות הפעלה – גם גז וגם עץ.
התפעול של ה-Roccbox פשוט מרגע פתיחת האריזה. אבן השמוט של הטאבון כבר יושבת בפנים ואין צורך להשחיל אותה. רק צריך לחבר את מבער הגז לטאבון, לאחר מכן לחבר אותו לבלון גז (לוודא שאין דליפות!) ולהתחיל לעבוד 🙂
יתרונות:
- יכול לפעול גם על גז וגם על עצים
- מראה ייחודי שנראה טוב בגינה או בחצר הבית
- מד חום מובנה
- מגיע עם מרדה פיצות
- קל ונוח לתפעול
חסרונות:
- מרחב אפיה יחסית קטן (לעומת דגמי ה16 אינץ של חברת Ooni)
- כבר יחסית לגודל שלו
- מבער עצים נמכר בנפרד
מפרט:
- משקל: 20 ק"ג
- מידות: 41.30/53.10/47 ס"מ
- משטח אפיה: 34×31.5 ס"מ
- מתאים לשימוש: חיצוני בלבד
- פועל על: גז או עצים לבחירתכם
- צבעים: ירוק או אפור
- חומר מעטפת: נירוסטה בציפוי סיליקון למניעת כוויות
אנחנו ממליצים על ה-Roccbox בחום! מעולה לכל מי שמחפש טאבון שפועל גם על עצים וגם על גז במחיר שפוי בהחלט.
לסקירה מלאה על ה-Gozney Roccbox >> לחצו כאן
הנייד והקומפקטי: אוני קודה 12 | Ooni Koda 12
ה-Ooni Koda 12 הוא הדגם האידיאלי למחפשים טאבון נייד לטיולים, לקמפינג, ללינה לחוף הים או לאירועי חוץ!
כמו כן הם גם הדגם המומלץ למי שרוצה להתנסות בתחום הטאבונים ורוצה לעשות את זה בצורה זולה יחסית. ה- Koda 12 הוא בין הדגמים היותר זולים של חברת Ooni.
ה-Ooni Koda 12 הוא אחיו הקטן של ה-Ooni Koda 16 וגם הוא פועל על גז בלבד.
התפעול שלו פשוט בהחלט וכל מה שצריך לעשות זה להוציא אותו מהאריזה, להכניס את אבן השמוט, לחבר אותו לבלון גז (לוודא שאין דליפות) להדליק ולהתחיל להנות!
גם הוא כמו שאר דגמי Ooni מגיע לטמפרטורה גבוהה בהחלט של 450-500 מעלות צלזיוס ואופה פיצות נפוליטניות במהירות של 60-90 שניות.
לסקירה המלאה על ה-Ooni Koda 12 >> לחצו כאן
יתרונות:
- קומפקטי וקל משקל
- מאוד נוח לתפעול מרגע פתיחת האריזה
- אין צורך בהבערת עצים
- ניתן לשלוט בקלות בעוצמת הלהבה על ידי ווסת
- מגיע לטמפרטורה גבוהה במהירות
חסרונות:
- משטח אפיה קטן
- מגיע ללא אבזור נוסף
- ללא מד חום מובנה
מפרט:
- משקל: 9.5 ק"ג
- פועל על: גז
- גודל פיצה: 12" (30 ס"מ)
- מידות: 40×29.5×63 ס"מ
- משטח אפיה: גודל 33×33 ס"מ
- חומר מעטפת: פלדת פחמן מצופה (קארבון)
- מתאים לשימוש: חוץ בלבד
הטאבון הזה הוא האופציה המומלצת שלנו למי שצריך טאבון קליל שנכנס בקלות לתא המטען של הרכב וניתן לקחת אותו לכל חופשה או טיול משפחתי/זוגי.
כמובן שהוא גם מתאים לשימוש ביתי ומצוין למי שאין לו הרבה מקום להעמיד טאבון (מרפסות קטנות וכו') או לאחסן אותו.
האנדרייטד: ברטלו | Bertello
הטאבון הביתי של חברת Bertello אומנם קצת פחות מוכר מהמתחרים אבל ללא ספק טאבון ביתי מצוין!
הוא מיוצר בסטנדרט אמריקאי גבוהה ויכול לפעול על מגוון אמצעי הפעלה – גז, עצים או שבבי עצים.
חברת Bertello האמריקאית השיקה את הטאבון הביתי שלה בקמפיין קיקסטארטר (גיוס המונים) והשיגה את מלוא הסכום תוך 24 שעות!
כמו כן הטאבון כיכב גם בגרסה האמריקאית לתוכנית הטלויזיה ה"כרישים" (Shark-Tank) והצליחה למשוך את תשומת ליבם של האמריקאים.
בישראל הטאבון אומנם קצת פחות מוכר (לעומת חברות כמו Ooni או Gozney) אבל זה לא אומר שהוא פחות טוב.
יתרונות
- יכול לפעול על גז, עצים או שבבי עצים
- מגיע לטמפרטורה גבוהה של 450 מעלות צלזיוס
חסרונות
- משטח אפיה קטן יחסית
מפרט
- משקל: 15.6 ק"ג
- פועל על: גז, עצים או שבבי עצים
- גודל פיצה: 12" (30 ס"מ)
- מידות: 26×36×56 ס"מ
- משטח אפיה: גודל 23×35 ס"מ
טאבון ה-Bertello מומלץ בהחלט! הוא מגיע לטמפרטורה של 450 מעלות צלזיוס (על פי חברת Bertello) ויאפה לכם פיצה במהירות של 60-90 שניות. כמובן שאפשר להכניס אליו גם מיני מאפים אחרים, ירקות, דגים או בשרים.
אז איזה טאבון מתאים למי?
שם הטאבון | למי הוא מתאים? |
אוני קארו 16 | Ooni Karu 16 | הטאבון היוקרתי מבין ההמלצות, מתאים למי שמחפש טאבון שפועל על מגוון אפשרויות בעירה (גז, עצים או פחמים) עם מרחב אפיה גדול ורמת גימור גבוהה. |
אוני קודה 16 | Ooni Koda 16 | טאבון בעל מרחב אפייה גדול שפועל על גז בלבד. מתאים למי שרוצה נוחות שימוש ופיצות גדולות. |
גוזני רוקסבוקס | Gozney Roccbox | טאבון שמתאים למי שמחפש מגוון אפשרויות בעירה (גז, עצים) ולא רוצה לבזבז המון כסף. בעל משטח אפיה קטן יחסית. |
אוני קודה 12 | Ooni Koda 12 | ה-טאבון למי שרוצה ניידות וקומפקטיות. מצוין לטיולים, קמפינג וכו'. מתאים גם לבעלי מרפסות קטנות או למי שאין לו הרבה מקום אחסון. |
ברטלו | Bertello | טאבון קצת פחות מוכר בארץ אבל לא פחות טוב! מי שלא מתחבר לעיצוב של ה-Ooni או של ה-Gozney ורוצה לגוון זה הטאבון בשבילו. |
שאלות ותשובות
מה מכינים בטאבון הביתי?
בטאבון הביתי ניתן להכין כל מאכל שמתאים לחום גבוה. בין היתר ניתן לאפות פוקצ'ות, סמבוסקים, לחמעג'ון, פיתות וכמובן פיצות 🙂
כמובן שהטאבון לא מוגבל לאפיה בלבד וניתן להכניס אליו: דגים, עופות, בשרים או ירקות צלויים.
מה המחיר של טאבון ביתי?
המחיר של הטאבונים הביתיים משתנה מדגם לדגם ומחברה לחברה. באופן כללי המחיר נע בין הדגם הזול ביותר שהוא ה-Ooni Koda 12 שעולה בערך 1800 ש"ח (לא כולל גז ואבזור נוסף). הדגם היקר ביותר ברשימה הוא ה-Ooni Karu 16 שעולה בערך 4500 ש"ח. כמובן לא לשכוח להוסיף לתקציב הראשוני את עלויות חומר הבעירה והאבזור הנוסף שתצטרכו!
איזה אבזור נוסף אני צריך?
תראו – קודם כל תצטרכו חומר בעירה לטאבון שלכם. בנוסף לכך בשביל להכין פיצות חייבים מרדה פיצות בשביל להכניס ולהוציא את הפיצות. חוץ מומלץ לקנות ציוד נוסף אבל הוא לא חובה. לדוגמא: מד חום לייזר, כף סיבוב לפיצות, מברשת לניקוי אבן השמוט, כפפות נגד חום, מחבתות או סירי יעודיים לטאבון, קופסאות התפחה והרשימה עוד ארוכה!
גז או עצים?
את השאלה הזאת אתם צריכים לשאול את עצמכם. אם אתם קונים את הטאבון בשביל להכין מאכלים בצורה נוחה, פשוטה ויעילה כנראה שטאבון גז הוא האחד בשבילכם. אם אתם יותר בקטע של בישול קלאסי, אוהבים ניחוח מעושן או שרוף ויכולים להנות מההתעסקות המלווה לטאבון עצים כנראה שזו הבחירה בשבילכם.
קשה לכם להחליט? אנחנו ממליצים לכם לרכוש טאבון משולב כמו ה-Ooni Karu 16 או ה-Gozney Roccbox.
מי אנחנו?
אנחנו מגזין Pizza-YOLO 🙂
אם הגעתם עד כאן אתם יכולים להבין שאנחנו ממש אוהבים פיצות, מאפים, טאבונים וכל מה שבניהם!
אנחנו כותבים את המגזין הזה בכיף גדול. אם אתם מוצאים טעות או שסתם בא לכם ליצור איתנו קשר מוזמנים לשלוח הודעה דרך הטופס בעמוד הבית כאן.